Om Fasadglas

ÅRETS FÖRETAG inom Glasbranschen 2017

tisdag, april 11, 2017 vid 18:06

FASADGLAS Bäcklin AB, Årets Företag inom glasbranschen.

Med stolthet och lycka tar vår VD, Jan Lindholm, emot priset för Årets Företag inom glasbranschen som utses av Glasbranschföreningen.
Ekonomi, kvalitét, innovation, marknadskommunikation och miljö är bland de kriterier som årets företag bedöms efter.

”Jag är oerhört stolt över att få ta emot det här priset, som jag vill tillägna alla medarbetare på Fasadglas” säger Jan Lindholm.

Juryns motivering lyder:

”Fasadglas har 110 framgångsrika år i glasbranschen. Organisationen omfattar tre huvudområden: Entreprenad, Service och Grossist. Därtill kan läggas Projektutveckling. En ny avdelning som samarbetar med arkitekter och beställare för att ge kunskap om hur deras visioner kan förverkligas med modern glasbyggnadsteknik.

I en digitaliserad och ISO-certifierad verksamhet utvecklar Fasadglas också egna unika produkter och konstruktioner. Många av de innovativa lösningar som tagits fram kommer från idéer hos personalen, tack vare en inarbetad företagskultur.

Företagets förmåga att bidra till en spännande arkitektur visar sig i ett flertal utnämningar som Kasper Salin-priset för nya Arkitekturskolan i Stockholm, Glaspriset för Jarlahuset, men även för uppmärksammade projekt som Mall of Scandinavia och Glasvasen i Malmö.

Fasadglas ger glasbranschen gott renommé, inte minst genom sin nyfikenhet och sitt mod att satsa på nya tekniker och verksamheter, som printglas och solcellsteknik.”