Om Fasadglas

FASADGLAS nominerad till Årets Företag i Glasbranschen

torsdag, mars 30, 2017 vid 18:01

Nu står det klar vilka tre företag som nomineras till Årets Företag i Glasbranschen 2017. Fasadglas Bäcklin AB, är nominerad.

Juryn har bland de anmälda bidragen valt ut och nominerat företagen efter kriterier som bland annat innovation, kvalitet & miljö samt marknadsföring som bidragit till en uppskattad och framgångsrik verksamhet.

Nomineringarna lyder

Fasadglas Bäcklin AB

Fasadglas har 110 framgångsrika år i glasbranschen. Organisationen omfattar tre huvudområden: Entreprenad, Service och Grossist. Därtill kan läggas Projektutveckling. En ny avdelning som samarbetar med arkitekter och beställare för att ge kunskap om hur deras visioner kan förverkligas med modern glasbyggnadsteknik.

I en digitaliserad och ISO-certifierad verksamhet utvecklar Fasadglas också egna unika produkter och konstruktioner. Många av de innovativa lösningar som tagits fram kommer från idéer hos personalen, tack vare en inarbetad företagskultur.

Företagets förmåga att bidra till en spännande arkitektur visar sig i ett flertal utnämningar som Kasper Salin-priset för nya Arkitekturskolan i Stockholm, Glaspriset för Jarlahuset, men även för uppmärksammade projekt som Mall of Scandinavia och Glasvasen i Malmö.

Fasadglas ger glasbranschen gott renommé, inte minst genom sin nyfikenhet och sitt mod att satsa på nya tekniker och verksamheter, som printglas och solcellsteknik.

Vinnaren utses på Glasbranschföreningens kongress i Malmö 7 april.

Arkitekturskolan i Stockholm

Jarlahuset i Stockholm