Om Fasadglas

Väla Centrum

Väla Centrum med sina 150 butiker under ett tak är det perfekta utflyktsmålet för hela familjen. Här ligger stora kedjebutiker vägg i vägg med unika boutiquer – med allt från mode och sport till heminredning och teknik. Och mycket mer i ett behagligt inomhusklimat. Under hösten 2011 öppnade nya butiker i den stora om- och tillbyggnaden som pågår sedan ett par år. I dag erbjuder Väla Centrum en rad nya varumärken och en helt ny upplevelse.

Hela ombyggnationen har precis avslutats och regionens största köpcentrum har då vuxit med 20 000 kvadratmeter och har totalt 180 butiker.

Vi har bland annat byggt tre stycken taklanterniner varav en är ellipsformad 32×16 m och med en glasad sarg som har en hög punkt på 5 m och en låg punkt på 1 m. De övriga två är cirkulära med en diameter på 8 m och även där en glasad sarg. Totalt ca 856 kvm glas. Vi har använt oss av samma princip som vi gör med vårt Lightwall-system, glaset limmas mot en stålstomme.

Tre stycken nya entréer med entréparti i rostfritt stål och ett överljus med böjda glas och en konstruktion som består av böjda rostfria profiler som hänger i dragstag. På dessa svängda delar ligger även ett glastak med fall in mot byggnaden.

Arkitekt: Ågren Konsult

Byggentreprenad: Skanska

Byggherre: Diligentia

År: 2011-2012

System: Lightwall, Darrail, Interwall, Schüco dörrar, SP rostfria partier, Printglas, hiss inglasning med pointfästen, Specialfasad med dragstag och böjda glas och Lackade branddörrar

Övriga produkter: Automatiker från Tormax varav en böjd och vädringsluckor från D+H